top of page
Search

HTML5 virtual console. Mix Anywhere! IQs


De Axia iQ familie zet een gedurfde stap in de virtuele toekomst met iQ's virtuele mengtafel. De softwareversie van iQx waarvoor geen fysieke ondergrond nodig is.

iQs is de eerste soft mengtafel die wordt aangestuurd door een volledige HTML-5 interface, waardoor je de mix niet alleen vanaf elke plek kunt bedienen, maar op elk apparaat.


Toepassingen

■ Consolevermogen zonder het fysieke oppervlak

■ Gedistribueerde/verre arbeidskrachten

■ Tijdelijke studio overal (niet-traditionele studioruimte)

■ Studio's die geen fysieke ruimte hebben

■ Meerdere gebruikers die gelijktijdige samenwerking op één enkele mix nodig hebben


Telos Alliance® was er voor u toen u de sprong naar IP maakte, en nu zijn we er om u te helpen op de reis naar virtualisatie, waar u zich ook op dat pad bevindt. Ons doel is om u vertrouwde uitzendopties te bieden en tegelijkertijd nieuwe manieren van werken te creëren die de belofte van virtualisatie van extra schaalbaarheid, aanpasbaarheid, kostenefficiëntie, eenvoudige implementatie en betrouwbaarheid waarmaken. En dat is precies wat we hebben gedaan met onze nieuwe Axia® iQs AES67 Mixing Console Software.


Meer dan tien jaar geleden creëerde Telos Alliance de Axia iQ AoIP-console, die nu bekend staat om zijn vermogen om een krachtige en flexibele mixervaring te bieden. In plaats van te betalen voor ongewenste extra's en faders, stelde iQ omroepen in staat slimmer te werken, door de 'precies juiste' functionaliteit te bieden om content te mixen zoals zij dat wilden, zonder in te leveren op features.


Vervolgens namen we de iQ filosofie en verbeterden de onderliggende technologie om de Axia iQx AES67 console te creëren, de eerste AES67 AoIP console die de mix engine en console combineert in één chassis. iQx laat u rechtstreeks aansluiten op uw AoIP-netwerk - met volledige AES67 / SMPTE ST-2110-30 compliancy - en geniet van dezelfde capabele, eenvoudig te gebruiken ervaring van de iQ.


Nu zet de Axia iQ-familie een gedurfde stap in de virtuele AoIP-toekomst met iQs, de softwareversie van iQx waarvoor geen fysiek oppervlak nodig is. iQs is de eerste softconsole die wordt aangestuurd door een volledige HTML5-interface, zodat u niet alleen een mix kunt regelen vanaf elke locatie, maar ook op elk apparaat-Mac, Windows, tablet, laptop, zelfs uw telefoon! Hij is beschikbaar op twee manieren, afhankelijk van je behoeften en comfortniveau.



De voordelen van virtualisatie


Niet-merkgebonden hardware

U hebt meer opties als het gaat om het ontwerpen van uw systeem, waaronder commerciële off-the-shelf (COTS) opties uit de IT-wereld.


Aanpasbaar

De virtuele broadcaststudio is aanpasbaar, omdat de functionaliteit niet hard gecodeerd is aan een specifiek fysiek attribuut op een stuk hardware, zoals een fysiek oppervlak.


Schaalbaar

U kunt meerdere software instances tegelijk draaien, waardoor u kunt opschalen voor veeleisende productie-eisen en dienovereenkomstig kunt terugschalen, waarbij u alleen betaalt voor wat u nodig heeft.


Betrouwbaar

Virtuele software en cloudcomputing zijn getest, beproefd en waar. Omroepen hoeven zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid in vergelijking met hardwareopties.


Kostenefficiënt

Vereist minder onderhoud, hardware, onroerend goed, geconditioneerde stroom, HVAC en aanverwante kosten met flexibele abonnementsmodellen om te voldoen aan OPEX-bedrijfseisen.


Eenvoudiger upgrades

Eenvoudigere software-updates op afstand via het internet of en masse in een gecentraliseerd datacenter, waardoor bezoeken ter plaatse overbodig worden.

2 manieren om iQs AES67 Virtual Console-mixsoftware in te zetten


iQs + AE-1000 voor eenvoudige virtualisatie

Telos Alliance begrijpt dat het virtualiseren van studiowerkzaamheden een overweldigend vooruitzicht kan zijn. Daarom nemen we een deel van het werk uit handen door de iQs AES67 Mixing Console Software vooraf te installeren op een 1RU Telos Alliance AE-1000 Application Engine - onze nieuwe lijn van universele servers - om u te helpen op weg naar de virtuele studio en u voor te bereiden op de toekomst. U kunt de AE-1000 in de studio centraliseren, maar board operators toch de flexibiliteit geven om de iQs-mix te bedienen vanuit een slaapkamer, een koffiehuis, een geïmproviseerde studio... overal met een internetverbinding.


iQs Container voor het Data Center

iQs is beschikbaar als Docker-container. Docker is een set platform-as-a-service-producten die gebruikmaakt van virtualisatie op OS-niveau om software te leveren in pakketten die containers worden genoemd. Containers zijn van elkaar geïsoleerd en bundelen hun eigen software, bibliotheken en configuratiebestanden; ze kunnen communiceren via goed gedefinieerde kanalen. Docker is een integraal onderdeel van de IT-toekomst.


Omdat iQs beschikbaar is als Docker-container, kunnen omroepen het implementeren in een serverpark of de cloud, met de extra voordelen van echte virtualisatie, zoals eenvoudigere upgrades voor de hele faciliteit, gelijktijdige instances en meer, zonder locatiebezoeken. Perfect voor grote installaties van iQs console software instances.


Met iQs in een Docker-container kunt u uw volledig virtuele toekomst nu realiseren, omdat het beschikbaar is als een op een abonnement gebaseerd model, naast afzonderlijke instances. Met een abonnement kunt u nog wendbaarder zijn: u kunt de omvang van uw systeem dynamisch vergroten of verkleinen naarmate uw behoeften veranderen. U betaalt alleen voor de functionaliteit die u nodig hebt en u zit niet vast aan een bepaalde consoleconfiguratie, groot of klein, voor ultieme flexibiliteit in uw faciliteiten.


iQs implementaties in een oogopslag.

Schaalbaar naar uw behoeften

De iQs is ook flexibeler dan zijn fysieke tegenhangers. De basismodule van de iQs is een softwaremodule met 4 faders, die in stappen van 4 faders (in plaats van 6 of 8) kan worden uitgebreid tot maximaal 24 faders. Dankzij deze flexibiliteit kunt u uw softconsole nauwkeurig instellen, zonder te betalen voor extra faders die u niet nodig hebt.


Met iQ's beschikt u over alle functionaliteit en flexibiliteit van onze populaire iQ- en iQx-fysieke consoles in een handiger, schaalbaarder en flexibeler formaat dat u de mixmogelijkheden biedt die u nodig hebt, waar u ze nodig hebt, op elk apparaat.


Breid iQ's mogelijkheden uit met Axia Pathfinder Core PRO

Livewire + ™ AES67 is Telos Alliance's AoIP-protocol dat niet alleen zeer betrouwbare, low-latency ongecomprimeerde digitale audio via Ethernet mogelijk maakt, maar ook logica, controle en programma geassocieerde gegevens (PAD) mogelijkheden bevat. Aangezien geen signaal routing oplossing nuttig is tenzij u het systeem effectief kunt controleren en beheren, is Telos Alliance Pathfinder Core PRO de sleutel tot het ontsluiten van het ware potentieel van een Livewire + AES67 ecosysteem.


Door het ontdekken en identificeren van alle compatibele apparaten aangesloten op het systeem, identificeert Pathfinder elke beschikbare AoIP-bron en bestemming. Als een middleware laag met behulp van de onboard protocol vertaler om verbinding te maken met veel gebruikte controllers van derden, dient het als een AoIP router, een ideale kern infrastructuur component voor diverse broadcast audio toepassingen. Pathfinder kan gebeurtenissen plannen en triggeren, audiostilte detecteren, alarmen afgeven en failover routing instrueren. Het stelt de gebruiker zelfs in staat om op maat gemaakte schermgebaseerde controle- en monitoringpanelen te creëren.


Door een ongekend niveau van controle in het iQs platform, kunt u uw systeemmogelijkheden enorm uitbreiden door Pathfinder Core PRO in combinatie met iQs te gebruiken. Moet u automatisch uw Z/IP ONE kiezen wanneer u uw show laadt? Uw programmabus toewijzingen wijzigen afhankelijk van of u in de lucht bent of niet? Het automatiseringssysteem automatisch laten afgaan wanneer u uw microfoon uitzet? Elke dag om 3:30 een showprofiel laden? Een waarschuwing geven als audio niet goed ontvangen wordt? Pathfinder kan het allemaal. Gebruik bovendien de HTML-5-panelen in Pathfinder of Axia IP-Tablet om uw eigen gebruikersinterface voor iQ's aan te passen en te ontwikkelen.


TelosCare PLUS SLA

Service Level Agreements (SLA's) zijn de toekomst van broadcast, en wij zijn er om u te ondersteunen met onze nieuwe TelosCare PLUS SLA. Met TelosCare PLUS beschikt u altijd over de meest recente release van iQs. Maar dat is niet alles wat u krijgt. Naast software-updates en -upgrades hebt u onbeperkte toegang tot het ondersteuningsteam van Telos Alliance, kortingen op hulp op afstand, gratis prioritaire reparaties en nog veel meer voor zowel hardware als software. TelosCare PLUS zorgt ervoor dat uw uitzendactiviteiten vlot verlopen.


iQs DEPLOYMENTEN

■ Software die draait op Telos Alliance 1RU AE-1000 Application Engine (alleen koop)

■ Met een Docker-container kunt u iQs implementeren in een serverpark of in de cloud (beschikbaar als koop- of abonnementsmodel)


iQs KENMERKEN

Flexibel

■ Browsergebaseerd (HTML-5) en daarom toegankelijk vanaf elk apparaat (Windows, Mac, Tablet, Smartphone)

Interoperabel

■ Op standaarden gebaseerde console ondersteunt AES67 en SMPTE ST-2110-30; werkt met elke AES67, Livewire+ AES67, of Livewire® bron

■ Wijs elke AoIP-bron toe aan elk kanaal, alsof u meer dan 16 miljoen patch-punten hebt! Gemakkelijk te gebruiken

■ Vertrouwde console-interface in een software-indeling stelt gebruikers in staat om snel aan de slag te gaan, op elk HTML-5 apparaat!

■ Soepele overdracht van de ene operator naar de volgende, zelfs op afgelegen locaties

■ Gebruik iQs met Axia Pathfinder (niet inbegrepen) om eenvoudig AoIP-bronnen te routeren, te monitoren en te bedienen.


Uitgebreide mogelijkheden

■ 3 speciale stereo Programmabussen, plus een stereo Utility-bus die kan worden gebruikt voor telefoongesprekken, off-air-opnamen of als vierde Programmabus

■ Automatische mix-minus op elke fader, plus talkbackfuncties

■ Automix regelt automatisch de balans tussen de on-air microfoons wanneer er meer dan één microfoon tegelijk open is in de studio

■ Off-Air Record Mode Trigger

■ Regelaars voor studio- en controlekamer-monitor

■ 24 ingebouwde stereo drie-bands EQ's

■ Kanaal-in-ingang betrouwbaarheidsmeters verzekeren de operator van audio-aanwezigheid alvorens bronnen de lucht in te sturen

■ Profielcontextgevoelige Softkey kan worden gebruikt om talkback te activeren, systeemgebeurtenissen te starten of andere speciale functies uit te voeren

■ Stereo PFL ("cue") functies voor elke fader met een uniek interlock systeem voor het snel cueën van meerdere bronnen

■ Herconfigureerbare CR-monitorgedeelte met directe selectie van 4 programmabussen en opnieuw toewijsbare knoppen voor directe monitoring van externe bronnen

■ Een extra monitorgedeelte biedt afzonderlijke monitorvolumes, bronselectie en talkback-regelaars voor een bijbehorende studio

■ Flexibel ingebouwd mix-minus- en talkbacksysteem waarmee operators kunnen praten met telefoon-/codec-bronnen, elk met een bijbehorende, automatisch gecreëerde backfeed mix-minus

■ Precisie event timer kan handmatig worden bediend of worden geactiveerd door voorgeselecteerde bronnen te starten

■ Onbeperkte bronprofielen met vier snel opvraagbare momentopnamen (show profiles)

■ Extra "V-Mix" op afstand bedienbare virtuele mixer met 5 ingangen, voor alle extra audiobehoeften die u hebt



SPECIFICATIES VOOR iQs + AE-1000 SERVER DEPLOITATIE



AE-1000 Ingangen/Uitgangen

■ AE-1000 ondersteunt één enkele instance van iQs, die plaats biedt aan maximaal 24 faders. Begin met de basismodule met 4 faders, voeg faders toe in stappen van 4 tot maximaal 24, elk met directe toegang tot elke AoIP-bron

■ 34 ingangen x 24 uitgangen in totaal, alle AoIP, inclusief vier stereo programbusuitgangen, plus busuitgangen voor Record, Phone, CR Monitor, CR Monitor Direct, CR Headphones, Preview, Talkback naar CR, Talkback naar External, Studio Guest HP, Studio Monitor, Studio Talent HP

■ Automatische mix-minus voor elke broningang

■ 2 netwerkpoorten, 1 voor verbinding met het AoIP-netwerk en 1 voor een lokale xNode of ander netwerkapparaat

■ Ventilatorloos

■ PoE of DC 12 volt


AE-1000 Afmetingen

■ 1RU

■ Gewicht unit: 6 lbs

■ Verzendgewicht: 8 lbs

■ B: ~482,6 mm, L: ~88 mm, H: ~43 mm

■ Leverbare afmetingen = 20L x 9B x 6H inches


MINIMUM EISEN VOOR DEPLOITATIE VAN iQs DOCKER

■ Server-klasse multi-core CPU('s), minimaal 2,0 GHz

■ Geheugen: minimaal 1 GB RAM per iQs

■ Docker hosting platform: Docker Engine op Linux (Ubuntu 18.04 LTS) server.

■ Aantal server CPU cores vereist voor iQs instances met 24 fader kanalen:

■ Voor maximaal 3 iQs instances in de server: één gereserveerde core voor elke iQs, plus één core systeembasis.

■ Voor 3 tot 8 iQs-instanties in de server: een gereserveerde core voor elke iQs, plus 2 systeem-kernen.

■ Voor meer dan 8 iQs instanties in de server: één gereserveerde kern voor elke iQs, plus 3 systeembasiskernen.*

■ Voor kleinere iQs-instanties met maximaal 12 faders: twee iQs-instanties kunnen per elke gereserveerde core worden uitgevoerd.

■ Voor maximaal 6 kleine iQs-instanties: één gereserveerde kern voor elke twee kleine iQs, plus één systeembasiskern.

■ Voor 8 tot 16 kleine iQs-instanties: een gereserveerde kern voor elke twee kleine iQs, plus twee kernen systeembasis

■ Voor meer dan 16 Small iQs instances in de server: één gereserveerde core voor elke twee iQs, plus 3 cores systeembasis.*


VIRTUALISATIEPLATFORMS

De iQs wordt geleverd als een Docker-container. De Docker host (Docker Engine) kan worden uitgevoerd op een bare metal server of in een virtuele machine (als Docker in de cloud wordt uitgevoerd, wordt het altijd uitgevoerd in een VM die door de cloud wordt gehost).


Wanneer Docker binnen een VM wordt uitgevoerd, zijn er prestatievereisten voor het virtualisatieplatform om geen latencies en throughput bottlenecks onder Docker te introduceren, wat de realtime audio zou beïnvloeden.


Als Virtualisatie wordt gebruikt, is een type 1 Virtualisatie host nodig die het volgende kan:

■ Exclusieve toewijzing (d.w.z., pinning) van CPU-kernen aan virtuele machines

■ Toewijzing van CPU-bronnen aan netwerk-I/O-verkeer Opmerking: Het aantal vereiste CPU-kernen van de server is hetzelfde als hierboven vermeld in het gedeelte Docker Deployment.



Ontdek de producten op onze webshop:

https://www.tvvsound.eu/consoles?1.%20Type=Virtual%20console


Meer informatie over de producten:

Contacteer ons:



20 views0 comments
bottom of page